Pekárna Žalud

Pekárna

V pekárně pečeme běžné pečivo pšeničné, žitné, vícezrnné, celozrnné, jemné pečivo kynuté, různé druhy chleba, sladké výrobky z třených těst a koblihy. 

Housky

Housky vyrábíme ražením do těsta, ale i tradiční metodou ručního pletení.

 

Chléb

Pečeme chleby z pšenično-žitného těsta, celožitné i vícezrnné.

 

Dalamánek

Dalamánek sypeme kmínem a nevlhnoucí solí.

 

Koláče

Tradiční staročeské kynuté koláče.


 

 

Celozrnná špička

Výrobek je z celozrnné mouky.

 

Kořen

Kořen je zvláštní druh chleba. Chutí je podobný chlebu v Chorvatsku nebo Itálii.

                                                                                                                  

 

 

 

Vícezrnná bageta

Z vícezrnného těsta pečeme housky, rohlíky a bagety.

 

Bábovka

Bábovky vyrábíme podle tradiční receptury našich babiček.

 

Kynutý kroužek

Kynutý kroužek plníme krémem se šlehačkou. Podobně chutná pražský koláč.

 

Koblihy

Koblihy plníme marmeládou nebo krémem. Z koblihového těsta jsou i skořicové kroužky a uzle.